fbpx

Vitamin D3 (1000IU) спреј

890.00ден

Витамин Д3 е растворлив во масти кој игра важна улога во зајакнување на имунолошкиот систем. Помага за регулирање на апсорпцијата и искористувањето на калциум и фосфор во организмот и има клучна функција во коскената минерализација и развојот на силни, здрави коски и заби.

Витамин Д3 е растворлив во масти кој игра важна улога во зајакнување на имунолошкиот систем. Помага за регулирање на апсорпцијата и искористувањето на калциум и фосфор во организмот и има клучна функција во коскената минерализација и развојот на силни, здрави коски и заби.

Состав: Vitamin D3 (1000iu) 25μg (20ml/100 прскања)

ЗА КОГО СЕ НАМЕНЕТИ?

 • Лицата кои сакаат да одржат силни здрави коски.
 • Оние кои немаат доволна изложеност на сончева светлина.
 • Постарите лица кои се повеќе склони кон болести на коските.
 • Постари лица и деца во развој кои не се во можност да обезбедат соодветен внес на витамин Д.
 • Лицата со потемна боја на кожата.

ЗА ШТО СЕ КОРИСТАТ?

 • Може да помогне во подобра апсорпција и искористување на калциумот
 • Може да помогне да се одржат адекватни серумските концентрации на калциум и фосфат
 • Може да игра клучна улога во нормална минерализација на коските
 • Може да помогне да се зачуваат силни и здрави коски
 • Помош во клеточната диференцијација и специјализација за подобрување на функциите на мотилитет
 • Може да помогне за зајакнување на имунолошкиот систем и инхибирање на автоимунитетот

Vitamin D3 Spray (1000iu) може да се зема на дневна основа за да се обезбеди соодветна доза на витаминот Д и да помогне во одржување на здрави коски и заби.
Возрасни и деца над 12 години, едно прскање дневно. Не ја пречекорувајте препорачаната дневна доза освен ако поинаку не ве советувало соодветно квалификувано лице.

** Без додаток на квасец, глутен, пченица, млечни производи, сол и вештачки бои.

** Додатоци во исхраната не треба да се користат како замена за разновидна и урамнотежена исхрана и здрав начин на живот.

Начин на издавање

,

Производител

Оценки

Сѐ уште нема оценки.

Прв напиши оценка “Vitamin D3 (1000IU) спреј”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *