Strepsils со вкус на мед и лимон

196.00ден

Strepsils со вкус на мед и лимон се користат за ублажување на симптомите на воспалено грло и инфекции во устата и грлото.

Шифра: 978024 Категории:

Амил метакрезол и 2,4-дихлоробензил алкохол имаат антисептички својства.

Што треба да знаете пред да користите Strepsils со вкус на мед и лимон?

  • Не користете Strepsils со вкус на мед и лимон ако сте алергични на амил метакрезол или 2,4-дихлоробензил алкохол или на која било од другите состојки на овој лек (наведени во дел 6).
  • Kај деца под 6-годишна возраст.

Предупредувања и мерки на претпазливост
Побарајте совет од вашиот лекар или фармацевт пред да користите Strepsils со вкус на мед и лимон.
Ако долго време кашлате или сте рапави, разговарајте со вашиот лекар. Не треба да се надминуваат препорачаните дози на мед и Strepsils со вкус на лимон. Користете ја најниската ефективна доза за најкратко можно траење на третманот. Ако знаците на болеста се влошат или не се подобрат во рок од три дена, консултирајте се со вашиот лекар или фармацевт.

Други лекови и Strepsils со вкус на мед и лимон
Кажете му на вашиот лекар или фармацевт ако земате, неодамна сте зеле или може да земете други лекови.

Бременост, лактација и плодност
Ако сте бремени или доите, мислете дека сте бремени или планирате да имате бебе, побарајте совет од вашиот лекар или фармацевт пред да го земете овој лек. Поради недоволни податоци за безбедноста на стрепсилите со вкус на мед и лимон за време на бременост и доење, не се препорачува употреба во овие периоди. Нема достапни податоци за влијанието на Strepsils со вкус на мед и лимон врз плодноста.

Ефекти врз способноста за возење и управување со машини
Лекот не е познато дека влијае на вашата способност за возење или управување со машини.

Strepsils со вкус на мед и лимон содржат глукоза и сахароза
Ако вашиот лекар ви кажал дека имате интолеранција на некои шеќери, контактирајте го вашиот лекар пред да го земете овој лек.

Како да користите Strepsils со вкус на мед и лимон

Секогаш користете го овој лек точно како што ви кажал вашиот лекар или фармацевт. Ако не сте сигурни, разговарајте со вашиот лекар или фармацевт.

Препорачаната доза е:
Возрасни: Полека растворете една пастила во устата за 2 до 3 часа.
Максималната дневна доза на лекот е 12 пастили.

Употреба кај деца и адолесценти
Деца над 6 годишна возраст и адолесценти: Полека растворете една пастила во устата на секои 2 до 3 часа. Максималната дневна доза на лекот е 6 пастили.
Лекот не е погоден за деца под 6 години.

Постари лица: Не е потребно посебно прилагодување на дозата.

Не јадете или пиете веднаш по земањето на лекот, за да не го забрза отстранувањето на лекот од оралната мукоза и грлото. Ако имате впечаток дека дејството на овој лек е премногу силен или премногу слаб, разговарајте со вашиот лекар или фармацевт.

Производител

Оценки

Сѐ уште нема оценки.

Прв напиши оценка “Strepsils со вкус на мед и лимон”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *