fbpx

Insadent течни капсули

425.00ден

Здрави гингиви и здрави заби.

Што претставува Insadent ?
Стоматолошко средство со благопријатен ефект врз пародонтот.

Што содржи Insadent Solucaps ?
Висококвалитетен стандардизиран екстракт од десапонифицирана фракција на Zea Mays (пченкарна коса ) 30mg и фолна киселина 200 mcg. Активните состојки на Zea mays претставуваат природна смеса од фитостероли 60-70%,антиоксианси од кои 10-20% се токофероли, хидрокарбонати 5-8% иматерии со естрогено и гонадотропно дејство. Процесот на стандардизација гарантира чистота и ефективност на секоја капсула.

Зошто Insadent е толку посебен ?
Insadent solucaps се разликува од другите препарати по количеството на состојките, фармацевтската форма и технологијата на производство. Активните состојки се наоѓаат во поефективна масно-растворлива форма. Solucaps (течни капсули) е трговска марка на фирмата БОРОЛА. Таа форма дозволува брзо и целосно усвојување на активните состојки и осигурува по моќно дејство.

Како дејствува Insadent solucaps врз гингивите ?
Активните состојки на производот покажуваат дополнителен и комплексен фармакодинамичен ефект со против воспалително и регенеративно дејство врз сврзното ткиво и епителот во усната шуплина, помага при ресорпција на алвеоларната коска, помага при продукцијата на плунка и намалување на нејзината вискозност.

Кога да користиме Insadent solucaps ?
При воспаление на гингивите и пародонтот (гингивит и пародонтоза ); за отстранување на лош здив од устата и при секундарна ксеростомија (сувост во устата) од медикаментозно потекло.

Како да го користима Insadent solucaps ?
При гингивит и пародонтоза Insadent solucaps се зема по 1 течна капсула 2 пати дневно во период од 3 месеци.Ако има потреба земањето може да продолжи уште 3 месеци, а за другите состојби производот се зема од 1 до 2 капсули дневно. Insadent solucaps треба да се зема непосредно пред јадење. Следете ги упатствата на вашиот стоматолог.

Има ли ограничување за прием на Insadent ?
Insadent не се препорачува кај мали деца.

Дали има взаемно дејство со лекови и друго ?
Не се забележани взаемни дејства со лекови и други форми.

Има ли несакани ефекти ?
Insadent е природен производ, кој практично не е штетен. Не се забележани несакани ефекти дури и при подолготрајна употреба.

Какви се научните докази во поткрепа на Insadent ?
Состојките на Insadent се проучени по однос на ефективноста и безопасноста при гингивит и пародонтоза. Клиничките и лабораториските докази ни покажуваат дека Insadent е ефикасен при гингивит и пародонтоза. Тој помага со против воспалително и регенеративно дејство врз сврзното ткиво и епителот во усната празнина; помага за намалување на наслагите; го помага запирањето на ресорпцијата на алвеоларната коска преку стимулирање на остеоцитите; помага против разнишувањето на забите и покажува благопријатен ефект врз кардиоваскуларниот систем.

Заболување на гингивите и пародонтот
Заболувањата на гингивите и околните потпорни структури на забите се чести заболувања. Заболувањето на пародонтот е со нејасна етиологија. Значење имаат генетски, имунолошки, хормонални (дијабет, бременост) фактори, напредната возраст, штетно дејство на слободните радикали и други фактори. Гингивитот (воспаление на гингивите )претставува почетен стадиум на заболување на пародонтот. Кај гингивитот гингивите се зцрвенети ,отечени и лесно крварат. Тоа е резултат на наслагите од бактерии и слуз налепени по забите, кои што водат до воспаление на гингивите. Гингивитот е лесна и повратна форма на заболувањето, но ако не се лекува може да дојде до пародонтоза. Пародонтозата е напреден стадиум на заболувањето со поголеми оштетувања , кои се карактеризираат со прогресивна ресорпција на коскеното ткиво на забните алвеоли, оголување на забните вратови и разнишување на забите. Образување на патолошки забно-гингивни џебови со гнојно течење од нив. Во крајниот стадиум на заболувањето, коските и околните меки ткива сериозно се разрушени, што води до разнишување и на крај до отпаѓање на забите.

Начин на издавање

,

Производител

Оценки

Сѐ уште нема оценки.

Прв напиши оценка “Insadent течни капсули”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *