fbpx

Imunobor Broncho капсули за возрасни

595.00ден

Imunobor Broncho e моќен имуностимулатор, за зајакнување на имунолошкиот систем и зголемување на природната заштита на организмот кон болести, особено кон акутни и хронични заболувања на респираторниот систем.

Што содржи Imunobor Broncho?

Содржи две комплементарни природни состојки, познати од антиката со најголем ефект за зајакнување на имунитетот. Секоја капсула содржи висококвалитетни стандардизирани екстракти на мачешки нокт 500mg и ехинацеа 40mg. Стандардизираниот екстракт на ехинацеа содржи еднакво количество од ехинацеа пурпура и ехинацеа палида за постигнување на целосен ефект.

Како дејствува Imunobor Broncho?

Imunobor Broncho има имуностимулирачки и анти-инфламаторен ефект. Влијае поволно во борбата против бактериски, вирусни и други инфекции. Се претпоставува дека го има следниов механизам на дејство:

 • Стимулира производство на имунолошки тела и клетки
 • Ја засилува активноста на имуните клетки во борбата против микроорганизмите
 • Има директен антимикробен ефект
 • Ја зголемува локалната имунолошка заштита на бронхијалната слузница

Комбинираното дејство на двете состојки, во комбинацијата Imunobor Broncho делува како моќен имуностимулатор и ја намалува тежината и времетраењето на болеста, особено при заболувања на респираторниот систем.

Кога да употребуваме Imunobor Broncho?

Се применува за зајакнување на имунолошкиот систем кај:

 • Акутни и хронични заболувања на респираторниот систем – грип “, настинки”, бронхитис, синузитис, тонзилофарингитис, стоматитис, отитис и др.
 • Бактериско носителство
 • Cклоност кон чести инфекции
 • Како закрепнувачко и тонизирачко средство

Imunobor Broncho се применува за време на боледување и во период на закрепнување.

Како да го употребуваме Imunobor Broncho?

Во првите 10 дена се зема 3 пати по 1 капсула на ден после јадење, а потоа од 1 до 2 капули дневно. Вкупнвреме на употреба е 12 недели. Ако има потреба од подолг прием на имуномодулатори, Imunobor Broncho би можел да се замени со Imunobor.  Кај деца по 1-2 капсули дневно, во зависност од возраста.

Дали има несакани ефекти?

Imunobor Broncho е природен производ и е практично безопасен. Не се забележани несакани ефекти.

Кој не треба да зема Imunobor Broncho?

Да не се зема за време на бременост и доење.

Кои се научните докази во поддршка на производот?

Состојките на Imunobor Broncho се проучени во однос на имуностимулирачкиот, антиинфламаторниот, антиканцерогениот и други ефекти. Податоците се охрабрувачки. Imunobor® е трговска марка на БОРОЛА. Продуктот е произведен во САД во согласност со барањата на Добрата производна пракса. Imunobor Broncho е граничен производ. Чувајте го на суво, недостапно за деца место на температура под 30˚С.

Имунолошкиот систем и белодробните заболувања

Имунолошкиот систем го штити организмот од заразни и други болести. Ние постојано сме изложени на дејството на различни патогени – вируси, бактерии и др., Особено за време на епидемии. Стресот, уморот, траумите и други фактори можат да доведат до слабеење на имунолошкиот систем. Тогаш организмот станува подложен на инфекции. Ова може да доведе до акутни и хронични заболувања на респираторниот систем, на пр. грип “, настинки”, бронхитис, синузитис, тонзилофарингитис, стоматитис, отитис,, бактериско носителство и др. Инфекциите се одвиваат тешко и долготрајно и организмот се опоравува побавно. Ослабнатиот имунолошки систем е исто така предуслов за бројни компликации од болести, затоа што организмот не може да го отстрани причинителот на тие заболувања.

Како да се избориме со грип и други белодробни заболувања?

 • рационална исхрана
 • Избегнување на физички и психички замор и стрес
 • Дополнителни мерки на претпазливост при епидемии
 • Земање на Imunobor Broncho

Imunobor Broncho помага на организмот да се бори сам со болестите на респираторниот систем.

Начин на издавање

,

Производител

Оценки

Сѐ уште нема оценки.

Прв напиши оценка “Imunobor Broncho капсули за возрасни”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *