fbpx

Imunobor капсули за возрасни

590.00ден

Imunobor® е моќен имуномодулатор за возрасни, за зајакнување на имунолошкиот систем и зголемување на природната заштита на организмот од болести.

Што содоржи Imunobor?

Содржи четири комплементарни природни состојки кои придонесуваат за имунитетот. Во секоја капсула има висококвалитетни стандардизирани екстракти од кора на мачкина канџа 500mg и 50mg корен на мака, листови на херба мате и по деарко. Тие поседуваат најсилен имуностимулирачки ефект, познат уште од антиката.

Како делува Imunobor?

Imunobor има имуностимулативен и противвоспалителен ефект. Го штити организмот од бактериски, вирусни и др.инфекции. Има податоци дека го инхибира развојот на клетките на ракот. Помага за нормално функционирање на дигестивниот систем. Освен тоа Imunobor пројавува антиоксидантно и антистресно дејство.Ја подобрува психичката и физичката состојба на организмот и сексуалната способност. Има општотонизирачки ефект. Се претпоставува дека состојките на Imunobor го имаат следниов механизам на дејство: го стимулираат производството на имунолошките клетки, имаат директен антимикробен ефект и благодарение на богатата содржина на биоактивни супстанции ја зголемуваат одбрамбената сила на организмот.

Кога да употребуваме Imunobor?

Imunobor се употребува за зајакнување на имунолошкиот систем при:

  • често боледување
  • вирусни, бактериски и габични инфекции
  • превенција, за време на боледување и во закрепнувачки период
  • малигни заболувања
  • хроничен замор – како општо закрепнувачко и тонизирачко средство

Како да употребуваме Imunobor?

Се зема по 1 капсула 3 пати на ден, првите 10 дена, а после тоа се продолжува со терапија од 1-2 капсули на ден. Земањето наутро осигурува целодневен животен тонус.

Има ли Imunobor несакани ефекти?

Imunobor е природен производ и практично е безопасен. Не се забележуваат несакани ефекти.

Коj не треба да употребува Imunobor ?

Imunobor не се употребува за време на бременост.

Кои се научните докази во поддршка на Imunobor?

Дејството на состојките на Imunobor се истражени во однос на имуностимулирачки, антиинфламаторен, антиканцероген и други ефекти. Научниците продолжуваат со истражување за откривање на други лековити својства на состојките на Imunobor.

Imunobor® е трговска марка на БОРОЛА. Продуктот е произведен во САД во согласност со барањата на Добрата производна пракса. Imunobor е додаток во исхраната. Чувајте го на суво, недостапно за деца место на температура под 30˚С.

Имунолошкиот систем е во основата на доброто здравjе

Имунолошкиот систем го штити организмот од заразни и други болести. Ние постојано сме изложени на дејството на различни патогени. Стрес, замор, лоша исхрана, употреба на антибиотици, хронични заболувања (пр. Дијабетес), повреди и други фактори доведуваат до слабеење на имунолошкиот систем. Тогаш организмот станува подложен кон вирусни (пр. Грип, херпес), бактериски (пр. Стафилококни) и други инфекции (пр. Кандидијаза). Инфекциите протекуваат тешко и долготрајно и организмот се опоравува побавно. Нарушената имунолошка заштита е предуслов и за малигни заболувања, бидејќи води до размножување на атипични клетки, од кои организмот не може да се ослободи.

Позитивен ефект врз имунолошкиот систем се постигнува преку:

  • надминување на стресот
  • избегнување на физичка и психичка исцрпеност
  • рационална исхрана
  • редовнa употреба на Imunobor
Начин на издавање

,

Производител

Оценки

Сѐ уште нема оценки.

Прв напиши оценка “Imunobor капсули за возрасни”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *