Аптека Хигија Фарм

Diastop probio капсули

179.00ден

Капсулите Диастоп Пробио се користат за превенција и за дополнително лекување пролив, метеоризам (надуеност) и други стомачни нарушувања кои настануваат поради нарушување на рамнотежата на цревната микрофлора.

Состав

Диастоп Пробио е пробиотик кој содржи четири вида млечнокиселински бактерии:

  • Lactobacillus acidophilus LA-5тм;
  • Streptococcus thermophilus STY-31тм;
  • Bifidobacterium BB-12тм;
  • Lactobacillus delbrueckii LBY-27тм.

Фармацевтска форма

Капсула, тврда

Употреба

Капсулите Диастоп Пробио се користат за превенција и за дополнително лекување пролив, метеоризам (надуеност) и други стомачни нарушувања кои настануваат поради нарушување на рамнотежата на цревната микрофлора. Такви состојби се:

  • бактериски и вирусни желудочно-цревни инфекции кај доенчиња, деца и кај возрасни (на пр. ротавирусни инфекции, пролив кој се појавува при патување);
  • лекување со антибиотици со широк спектар и со хемотерапевтици;
  • зрачење на абдоминалните и на карличните органи.

Пакување

Картонската кутија содржи 10 капсули и упатство за употреба.

Регулаторен статус

Граничен производ.

Начин на издавање

Производител

Оценки

Сѐ уште нема оценки.

Прв напиши оценка “Diastop probio капсули”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *