BronlesDirekt кесички

210.00ден

Бронлес ДИРЕКТ припаѓа на групата лекови наречени муколитици. Тој ја намалува лепливоста и густината на слузта, така што го олеснува нејзиното искашлување. Содржи 15 eднодозни кесички со 10 ml раствор.

Состав

carbocisteine 750 mg/10 ml

Фармацевтска форма

Перорален раствор,кесички за директна употреба.

Индикации

Бронлес ДИРЕКТ припаѓа на групата лекови наречени муколитици. Тој ја намалува лепливоста и густината на слузта, така што го олеснува нејзиното искашлување.

Се употребува при:

  • Заболувања на респираторниот систем кои се придружени со обилна и вискозна слуз (бронхитис, туберкулоза на белите дробови комплицирана со бронхитис, цистична фиброза, задржување на бронхијалната слуз, бронхопулмонални компликации по операција).
  • Воспаление на средно уво, воспаление на синуси.
  • Во дијагностички цели, како средство за подготовка на болните за бронхоскопија, бронхографија и за бронхоаспирација.

Пакување:

15 eднодозни кесички со 10 ml раствор, спакувани во кутија со упатство за пациентот.

Начин на издавање

Производител

Оценки

Сѐ уште нема оценки.

Прв напиши оценка “BronlesDirekt кесички”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *