Аптека Хигија Фарм

Bronles перорален раствор за возрасни

150.00ден

Bronles® припаѓа на групата лекови наречени муколитици. Тој ја намалува лепливоста и густината на слузта, така што го олеснува нејзиното искашлување.

Состав

carbocisteine 250 mg / 5 ml

Фармацевтска форма

перорален раствор

Индикации

Bronles® припаѓа на групата лекови наречени муколитици. Тој ја намалува лепливоста и густината на слузта, така што го олеснува нејзиното искашлување. Се употребува при:

  • заболувања на респираторниот систем проследени со обилна и со вискозна слуз;
  • воспаление на средното уво и на синусите;
  • во дијагностички цели како средство за подготовка при бронхоскопија,
  • бронхографија, бронхоаспирација итн.

Пакување

Шише со 150 ml раствор и дозирна чашка, спакувани во картонска кутија и упатство за пациентот.

Начин на издавање

Производител

Оценки

Сѐ уште нема оценки.

Прв напиши оценка “Bronles перорален раствор за возрасни”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *