Betadine вагитории

145.00ден

Бетадине вагиториите се индицирани за симптоматско ублажување на вагиналната надразнетост, чешање и осетливост (неспецифичен вагинитис), вагинитис заради мешана инфекција, вагинитис предизвикан од Candida albicans и Trihomonas vaginalis.

СОСТАВ

1 вагиторија содржи 200 mg povidone-iodine еквивалентен на 20 mg расположлив јод.

ФАРМАЦЕВТСКА ФОРМА

Вагитории

ГРУПА

Гинеколошки антиинфективи и антисептици

ДЕЈСТВО

Бетадине вагиториите како активен принцип содржат повидон-јод, комплексно соединение на поливинил пиролидонот и јод. Овој комплекс претставува јодофор, каде што поливинил пиролидонот служи како пренесувач на јодот. Во допир со слузокожата јодот полека се ослободува од комплексот и пројавува силно антимикробно и бактерицидно (грам-позитивни и грам-негативни бактерии), вируцидно, фунгицидно (Candida аlbicans) и протозоицидно (Trihomonas vaginalis) дејство.

ИНДИКАЦИИ

Бетадине вагиториите се индицирани за симптоматско ублажување на вагиналната надразнетост, чешање и осетливост (неспецифичен вагинитис), вагинитис заради мешана инфекција, вагинитис предизвикан од Candida albicans и Trihomonas vaginalis.

ПАКУВАЊЕ

14 вагитории

РЕГУЛАТОРЕН СТАТУС

ОТЦ

Начин на издавање

Производител

Оценки

Сѐ уште нема оценки.

Прв напиши оценка “Betadine вагитории”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *