Becutan KIDS VITS Мултивитамини

185.00ден

Сирупот Becutan KIDS VITS Мултивитамини е наменет за дополнување на исхраната кај децата и за поддржување на детскиот раст и развој. Содржи комбинација на 9 витамини (витамин А, витамин Ц, витамин Д, витамин Е, витамин Б1, витамин Б2, витамин Б6, витамин Б12, нијацин).

Шифра: 1423273 Категории: ,

Состав

Производот содржи комбинација на 9 витамини (витамин А, витамин Ц, витамин Д, витамин Е, витамин Б1, витамин Б2, витамин Б6, витамин Б12, нијацин).

Фармацевтска форма

Сируп со вкус на портокал.

Дејство

Сирупот Becutan KIDS VITS Мултивитамини е наменет за дополнување на исхраната кај децата и за поддржување на детскиот раст и развој.

  • Витаминот Ц придонесува за нормално создавање колаген, со цел нормална функција на крвните садови, коските, ’рскавиците, непцата, кожата и на забите; придонесува за нормално искористување на енергијата во организмот, за нормално функционирање на нервниот систем и за нормална психолошка функција; придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем и за заштита на клетките од оксидативен стрес, како и за намалување на заморот и на исцрпеноста и ја зголемува апсорпцијата на железото.
  • Нијацинот придонесува за нормално искористување на енергијата во организмот, за нормално функционирање на нервниот систем и за нормална психолошка функција; придонесува за намалување на заморот и на исцрпеноста.
  • Витаминот Б1 придонесува за нормално искористување на енергијата во организмот, нормално функционирање на нервниот систем, нормална психолошка функција и за нормална функција на срцето.
  • Витаминот Б2 придонесува за нормално искористување на енергијата во организмот, нормално функционирање на нервниот систем, заштита на клетките од оксидативен стрес, како и за намалување на заморот и на исцрпеноста.
  • Витаминот Б6 придонесува за нормално искористување на енергијата во организмот, нормално функционирање на нервниот систем и за нормална психолошка функција; придонесува за нормален метаболизам на протеините и на гликогенот и за нормално создавање црвени крвни клетки; придонесува за нормална функција на имунолошкиот систем и за намалување на заморот и на исцрпеноста.
  • Витаминот А придонесува за нормален метаболизам на железото и за одржување нормален вид, како и за нормално функционирање на имунолошкиот систем.
  • Витаминот Д придонесува за нормална апсорпција/искористување на калциумот и на фосфорот, за одржување нормални нивоа на калциум во крвта и за одржување нормални коски и заби; придонесува за одржување нормална функција на мускулите и за нормална функција на имунолошкиот систем.
  • Витаминот Б12 придонесува за нормално искористување на енергијата во организмот, за нормална функција на нервниот систем, за нормална психолошка функција, како и за нормално функционирање на имунолошкиот систем; придонесува за нормално создавање црвени крвни клетки, како и за намалување на заморот и на исцрпеноста.
  • Витаминот Е придонесува за заштита на клетките од оксидативен стрес.

Пакување

Картонската кутија содржи шише од 100 ml, упатство за употреба и лажичка за полесно одмерување.

Производител

Оценки

Сѐ уште нема оценки.

Прв напиши оценка “Becutan KIDS VITS Мултивитамини”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *