fbpx

Rutacid таблети за желудник

139.00ден

Рутацид таблетите за цвакање ја содржат активната супстанција хидроталцит која ја намалува киселоста на желудечната содржина и на тој начин ги отстранува или ублажува симптомите поврзани со прекумерната количина на желудечна киселина. Има брз почеток на дејство и дејството трае долго поради посебната слоевита мрежна структура на активната супстанција.

ШТО ПРЕТСТАВУВА РУТАЦИД И ЗА ШТО СЕ УПОТРЕБУВА

Рутацид таблетите за цвакање ја содржат активната супстанција хидроталцит која ја намалува киселоста на желудечната содржина и на тој начин ги отстранува или ублажува симптомите поврзани со прекумерната количина на желудечна киселина. Има брз почеток на дејство и дејството трае долго поради посебната слоевита мрежна структура на активната супстанција од која се ослободуваат магнезиумови и алуминиумски јони во зависност од количината на киселина во желудникот.

Покрај неутрализирање на желудечната киселина, хидроталцитот исто така го деактивира и пепсинот и ги врзува жолчните киселини и лизолецитинот кои преминуваат од дванаесет палачното црево во желудникот при рефлукс и ја оштетуваат слузницата на желудникот. Хидроталцитот ги подобрува заштитните механизми и на тој начин ја штити желудечната слузница од штетни фактори. Во исто време, го забрзува заздравув тетената слузница на желудникот.

Рутацид таблетите за иваканње се препорачуваат при состојби поврзани со прекумерното лачење на желудечна киселина:

  • подригнување на киселина, жегавица,
  • болка во облик на печење во желудникот,
  • воспаление на обвивката на желудникот (гастритис) како резултат на стрес, несоодветна исхрана, прекумерно консумирање на алкохол или нестероидни против-воспалителни лекови.

Рутацид таблетите за ивакање го помагаат заздравувањето на чирот на желудникот и дванаесет палачното црево и се ефикасни како терапија за одржување при хроничен чир.

 

Начин на издавање

,

Производител

Оценки

Сѐ уште нема оценки.

Прв напиши оценка “Rutacid таблети за желудник”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *